Nieuwsoverzicht


Bouw mee aan de nieuwe Minerva!

Gepubliceerd op 17 januari 2018 door Gentse Studentenraad

Bouw mee aan de nieuwe Minerva! Het einde van een tijdperk: Minerva, onze eigenste digitale leeromgeving, wordt binnenkort vervangen en daarvoor hebben wij jullie hulp nodig! De mening van de studenten is immers even belangrijk als die van de proffen. Jullie krijgen daarom de kans om de mogelijke nieuwe leerplatformen mee te beoordelen en kunnen hiermee de finale beslissing helpen maken.

De kandidaat-leeromgevingen worden gequoteerd aan de hand van enkele opdrachtjes die peilen naar gebruiksvriendelijkheid en de intuïtieve opbouw van de platformen. Van politieke wetenschapper tot diergeneeskundige, computeranalfabeet tot technofiel, iedereen is welkom! Er is geen technologische voorkennis vereist, hoe meer uiteenlopend ons testpubliek, hoe beter.

De proefopstellingen gaan door tijdens één van volgende vier momenten in het tweede semester:

  • Maandag 26 februari 13:00-17:00
  • Woensdag 28 februari 13:00-17:00
  • Vrijdag 2 maart 13:00-17:00
  • Dinsdag 6 maart 9:00-13:00

Inschrijven kan via https://gentsestudentenraad.be/proefopstellingen.


Enquête academische kalender

Gepubliceerd op 03 januari 2018 door Gentse Studentenraad

Een herindeling van de academische kalender, say what?!

Binnen de Universiteit Gent wordt al enige tijd nagedacht over de herindeling van de academische kalender: modules, meer vakantie, starten op 1 september ...? Wat denk jij ervan? Laat je stem horen en vul de enquête in via http://gentsestudentenraad.be/enquetekalender zodat wij jullie stem kunnen vertegenwoordigen in de aankomende discussierondes!


Vormingsdag 15 november

Gepubliceerd op 20 oktober 2017 door Gentse Studentenraad

Studentenvertegenwoordigers. Wat drijft hen? Hoe gaan ze te werk? Ontdek het op woensdag 15 november in hun natuurlijke habitat - studentenhuis De Therminal!

De Gentse Studentenraad organiseert een vormingsdag voor elke geïnteresseerde student, studentenvertegenwoordiger en aspirant-studentenvertegenwoordiger.

In een serie van vier gratis workshops word je vertrouwd gemaakt met de bestuursstructuur van UGent, wijzen we je de weg naar hoe jij belangrijke dossiers kan opstellen en zaken kan veranderen, gaande van onderwijsthema's tot studentenhuisvesting en sociale aangelegenheden! De namiddag wordt afgesloten met een teambuildingsactiviteit.

Tijd Workshop/Activiteit
9u00-9u30 Ontvangst
9u30-10u15 Workshop structuur UGent
10u15-10u25 Pauze
10u25-11u10 Workshop Gentse Studentenraad
11u10-11u20 Pauze
11u20-12u05 Workshop Onderwijs Workshop Sociaal
12u05-13u15 Lunch
13u15-13u45 Fysieke energizer
13u45-16u45 Teambuildingsquiz

Gentse Studentenraad zoekt medewerkers

Gepubliceerd op 20 oktober 2017 door Gentse Studentenraad

Op zoek naar een flexibele job met veel inhoud? De Gentse Studentenraad zoekt nog jobstudenten om hun gedreven team aan te vullen! Geïntresseerd? Stuur snel je cv en motivatiebrief door naar info@gentsestudentenraad.be.
Meer info in de vacatures hieronder:

Staflid intern: functieprofiel staflid intern
Administratief medewerker: functieprofiel administratief medewerker
Medewerker onderwijskwaliteitszorg: functieprofiel medewerker onderwijskwaliteitszorg


VVS Summer Break

Gepubliceerd op 30 juni 2017 door Gentse Studentenraad

Op de laatste algemene vergadering van de Vlaamse Vereniging van Studenten voor het academiejaar 2016 - 2017 was er een prijsuitreiking voor de meest verdienstelijke studentenvertegenwoordigers van VVS. Lorenzo Ego, bestuurder extern van de Gentse Studentenraad, was eerder die dag nog maar net verkozen tot bestuurder internationaal van VVS en mocht al de prijs Hans Plancke in ontvangst nemen. De prijs Hans Plancke werd hem gegeven voor zijn onuitputtelijke inzet voor VVS. Lorenzo was afgelopen jaar zowel mandataris als rapporteur maar ook daarbuiten kon VVS steeds op zijn steun rekenen. Wij zijn alvast trots dat voor het tweede jaar op rij deze prijs naar een studentenvertegenwoordiger van de Gentse Studentenraad mag gaan.

Naast Lorenzo Ego vielen ook Zoë Vandamme, bestuurder sociaal, en Johannes Weytjens, voorzitter, in de prijzen als twee van de drie meest verdienstelijke rapporteurs van het afgelopen jaar. Zoë was de drijvende kracht achter het standpunt financiering en Johannes heeft het standpunt studentenstemrecht vorm gegeven.