Nieuwsoverzicht


Vacature student-coördinator onderwijskwaliteitszorg

Gepubliceerd op 09 juli 2021 door Communicatie

"Onderwijskwali-watte?!

Wij zijn op zoek naar studenten die zin hebben om studentenvertegenwoordigers te begeleiden in een reflectie (van de kwaliteitszorg) van hun opleiding. Als coördinator word je aangenomen als jobstudent en krijg je een opleiding toegewezen en voldoende opleiding en ondersteuning van de universiteit zodat je je taak zorgvuldig en optimaal kunt volbrengen. Deze job is van uiterst belang voor de kwaliteit van opleidingen aan UGent en levert je relevante ervaringen op voor je cv!

Heb je interesse in deze jobs, stuur dan je CV met gemotiveerd schrijven naar vacature@gentsestudentenraad.be vóór 1 augustus 2021. Alle informatie kan je hier vinden.

Heb je nog vragen over deze vacature? Stuur dan een mailtje naar onderwijs@gentsestudentenraad.be!


EXAMENS??!!

Gepubliceerd op 21 mei 2021 door Communicatie

We wensen jullie veel succes deze blok en examens! Hieronder vind je enkele nuttige links die jou van pas kunnen komen deze examenperiode.

ONDERSTEUNING

 • Op de Wel in je Vel pagina kan je vinden bij wie je waarvoor terecht kan.

 • De studentenpsychologen voorzien heel wat tips, tricks en ondersteuning op de student@warmUGent Ufora pagina.

 • De afdeling studieadvies organiseert praatsessies over zelfzorg, eenzaamheid en examenstress op verschillende data in mei en juni.

 • Elke dinsdag en donderdag plaatsen we een EHBL tip op onze socials om de examens door te komen. Je kan deze ook lezen op onze site bij Survival tips.

INFORMATIE

 • De informatie rond de coronarichtlijnen en het onderwijs in dit academiejaar kan je op de wegwijs pagina vinden. Zo ook wat je moet doen bij een covid-besmetting en vaccinatie als die interfereren met jouw examens.

 • De richtlijnen voor on campus examens vertellen jou hoe je veilig naar het examen kan komen, wat je tijdens en na het examen moet doen en wat je met ziekte of quarantaine moet doen.

 • De richtlijnen voor online evaluaties (thuis of on campus) vertellen jou hoe je jou voorbereid voor deze online evaluatie en wat te doen tijdens en op het einde ervan. PS: vergeet je gsm niet om te kunnen inloggen op de on campus computers (zie onze MFA post)

STUDEREN

 • Op studieplekken.ugent.be kan je jouw studieplek aan de UGent reserveren. Elke donderdag reserveer je voor de week erop. Ook komen elke dag om 10u, de niet-ingenomen plaatsen vrij om opnieuw te reserveren.

 • Een lijst van Vlaamse en Brusselse bloklocaties kan je vinden op blokmap.be. Daar staan de openingsuren, hoe je kan reserveren etc.

 • Wil je liever online samen studeren en pauzeren met UGent studenten? Join dan de blok@UGent Discord!


Neem je GSM mee naar jouw examen!

Gepubliceerd op 19 mei 2021 door Communicatie

LET OP!!!

Neem je smartphone mee naar jouw examen zodat je kan inloggen op de UGent-PC's.

Als je de multifactor authenticatie (MFA) al activeerde zal je jouw GSM nodig hebben om in te loggen op de on campus UGent-PC's. Nadat je bent aangemeld voor je examen, zet je die uit en leg je die met het scherm naar beneden op de hoek van de tafel. Als je dan dezelfde browser blijft gebruiken tijdens je examen hoef je je geen twee keer in te loggen.

Ook voor de PC-examens die on campus doorgaan in een laptopklas, dus waarbij je jouw eigen laptop moet meebrengen, breng je jouw GSM het best mee als je MFA al activeerde. De lesgevers zullen dat duidelijk melden.

Met vragen kan je steeds bij de helpdesk van DICT terecht.

Bekijk ook zeker de verdere richtlijnen voor de examens hier.


IDAHOT 2021

Gepubliceerd op 17 mei 2021 door Communicatie

17 mei is de Internationale Dag Tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT) en net als tal van andere scholen en universiteiten, doet de Gentse Studentenraad mee aan campagne PAARS, die LGBTQIA+ jongeren een hart onder de riem steekt.

Vandaag dragen we dus PAARS om onze solidariteit te tonen! Post een selfie in jouw paarse outfit op sociale media met #paarstoday! Meer informatie en vorming op de website. Op Instagram (@paars.today) vind je luister-, lees- en kijktips!

Wat kan jij zelf doen?

 • Gebruik genderneutrale taal als het gaat om ongespecificeerde derde personen (dus ook in jouw papers en onderzoeksprojecten). Hier vind je een screeningstool en nog enkele tips van transgenderinfo.be!

 • Wanneer je niet zeker bent van de voornaamwoorden van een persoon, vraag die dan!

 • Zet je geprefereerde voornaamwoorden in je bio en e-mailhandtekening.

 • Wees inclusief en luister met open oren naar studenten uit de community.

 • Respecteer de noden en grenzen van je medestudenten.

 • Informeer jezelf! Ga gesprekken aan, verbeter fouten, ga in tegen micro-agressies, en niet enkel vandaag!

Ook de UGent doet mee en hangt haar regenboogvlaggen uit op alle campussen. Op dinsdag 18 mei 2021, vanaf 18u00 praten we na in de Queer* chat. Iedereen welkom. Meer info hier.

Bij ondervinding van homofobie of transfobie kan je steeds terecht bij Trustpunt.


Studieplek nodig?

Gepubliceerd op 12 mei 2021 door Celine Callewaert

Nog op zoek naar een studieplek? Check blokmap.be! Daar lijsten we de beschikbare studieplaatsen op in Vlaanderen en Brussel. Je kan inzoomen op jouw stad/gemeente en zien welke en hoe veel plaatsen er beschikbaar zijn. De openingsuren, rolstoeltoegankelijkheid, wifi-beschikbaarheid en hoe je jou al dan niet moet inschrijven kan je hier ook op vinden. Ook Stad Gent voorziet bloklocaties!

Aan de UGent zelf kan je terecht op studieplekken.ugent.be. Elke donderdag kan je daar jouw studieplek reserveren voor de komende week.

Nood aan een online alternatief? Check zeker eens of jouw faculteit geen eigen discord heeft. Is die er niet? Altijd welkom in de virtuele blok@ugent.