Nieuwsoverzicht


Vacature: Juridisch Medewerker

Gepubliceerd op 04 april 2019 door None

Ben je op zoek naar een leuke uitdaging naast je studie? Haal je voldoening uit het helpen van je mede-student? Heb je een zekere juridische achtergrond? Ben je bekend met het Gentse studentenleven? Als je al op bovenstaande vragen resoluut “Ja” zou antwoorden, dan kan dit project iets voor jou zijn! Wij zijn op zoek naar een juridische medewerker die, in samenwerking met de Dienst StudentenActiviteiten en Gentse Studentenraad, een project ten einde wilt brengen in het kader van reglementaire en administratieve vereenvoudiging.

De uitgebreide vacature kan je vinden via de volgende link: Vacature Juridisch Medewerker.


Debat: Onderwijs en geld: Investeren in de toekomst?

Gepubliceerd op 20 februari 2019 door Gentse Studentenraad

Onze universiteit kost geld. Daar kunnen we niet om heen. Gaat er teveel geld naar hoger onderwijs? Of is het juist te weinig? Wij durven toch eerder dat laatste te ondersteunen, maar veel liever dan zelf betogen af te steken, laat de Gentse Studentenraad de verschillende experten aan het woord! Elke politieke partij heeft daarom hun onderwijs- of onderzoeksexpert gestuurd om jou hun visie, ambitie en plannen voor het hoger onderwijs ten toon te spreiden.

Kom naar hét onderwijsdebat van het jaar op maandag 4 maart, georganiseerd door de Gentse Studentenraad in Auditorium Devreker (Hoveniersberg 24) om 19:30.

???? THEMA'S
❓ Hoe toegankelijk is ons hoger onderwijs? Op welk vlak willen onze politieke partijen meer of minder doen?
❓ Kan ons huidige onderwijsmodel aan de kwaliteitsvereisten van vandaag te voldoen? Volstaat de huidige financiering om een antwoord te bieden aan de vereisten van morgen?
❓ Welke rol heeft hoger onderwijs in een maatschappij: enkel werkkrachten afleveren, of gaan zijn functies verder dan dat?
❓ Welke rol is er weggelegd voor fundamenteel onderzoek, en hoe financieren we dit? Heeft het huidige competitief model zijn tijd gehad?

Welke vragen heb jij als student voor deze experts? Ook hier willen wij als Gentse Studentenraad natuurlijk op in gaan!

???? SPREKERS
▶ Jan Durnez (CD&V)
Voorzitter Commissie Onderwijs Vlaams Parlement, voorzitter Raad van Bestuur Howest
▶ Elisabeth Meuleman (Groen)
Onderwijsexpert Groen, Commissie Onderwijs
▶ Thijs Verbeurgt (sp.a)
Expert hoger onderwijs sp.a, oud-bestuurslid Gentse Studentenraad en UGent
▶ Matthias Diependaele (N-VA)
Fractievoorzitter N-VA, Commissie Innovatie & Wetenschapsbeleid, Commissie Financiën & Begroting
▶ Franc Bogovic (Open Vld)
Expert hoger onderwijs Open Vld, Commissie Onderwijs, Commissie Innovatie & Wetenschapsbeleid
▶ Rik Van de Walle (UGent)
Rector Universiteit Gent

???? PLACE TO BE
4 maart, Hoveniersberg 24, Auditorium Devreker, 19:30


Gezocht: Archief medewerker voor 50 jaar Participatie

Gepubliceerd op 11 februari 2019 door Gentse Studentenraad

Ben je graag bezig met geschiedenis en heb je ervaring met archiefonderzoek, dan hebben we misschien de perfecte studentenjob voor jou. Werk mee aan het onderzoek rond en het opbouwen van een tentoonstelling rond studenteninspraak. Meer informatie vind je in de vacature.

De vacature vind je hier


Gentse Studentenraad zoekt inhoudelijk medewerker

Gepubliceerd op 07 februari 2019 door Gentse Studentenraad

Op zoek naar een interessante studentenjob, en tegelijk je mede-studenten willen helpen? Dan kunnen we je helpen!

We zoeken een inhoudelijk medewerker die ons bij staat in het opstellen van dossiers rond onze thema's. Meer info over de vacature.


Gentse Studentenraad zoekt betaalde medewerker Statistisch Onderzoek

Gepubliceerd op 28 januari 2019 door Gentse Studentenraad

De Gentse Studentenraad (GSR) verenigt de studentenvertegenwoordigers aan de UGent en zoekt voor de verwerking van diens enquête Mentaal Welbevinden een betaalde medewerker die ons daar zou in bijstaan. Sinds midden januari laat de Gentse Studentenraad een enquête lopen over het mentaal welbevinden van de UGent-student. Als we deze data enerzijds op een correcte manier willen interpreteren en gebruiken dan is het van groot belang dat deze dan ook op een correct manier statistisch verwerkt wordt zodat de juiste verbanden worden getrokken. Anderzijds willen we snel met de data aan de slag kunnen gaan en hopen dit nog binnen dit jaar te kunnen omzetten in degelijke beleidsvoorstellen. Als medewerker statistisch onderzoek kan jij ons daarbij helpen! We zouden een tweetal dagen in het intersemestriële verlof met jou samen zitten om de data te verwerken en samen statistisch te analyseren. Wat krijg je er voor in de plaats? Een verloning aan loonschaal 4.1, fijne omgeving om te werken, flexibele uren en kans om bij te dragen aan het beleid van UGent. Solliciteren kan tot en met 1 februari door je CV te sturen naar vacature@gentsestudentenraad.be Daarbij zouden we willen vragen om expliciet je ervaring met dataverwerking (bv. opgenomen vakken hieromtrent) hierin op te nemen. Daarnaast geef je jouw beschikbare uren door in je mail. Je zal vervolgens in één van deze beschikbare momenten telefonisch gecontacteerd worden en er zal gepeild worden naar jouw kennis omtrent dataverwerking.

Meer info vind je in dit functieprofiel.