Verkiezingen dagelijks bestuur Gentse Studentenraad

Alweer verkiezingen? Ja hoor, we zoeken nog enkele geëngageerde studenten om het dagelijks bestuur van de Gentse Studentenraad te vervolledigen!

Geëngageerd, op zoek naar een uitdaging voor komend academiejaar en ambitieus genoeg om je stempel te willen drukken op het beleid van de UGent? Of je nu geïnteresseerd bent in onderwijs, sociaal beleid, internationalisering, digitalisering… we hebben een plaatsje voor jou! Meer details over de functies zijn hier onder te vinden.

Zelf een leuk idee, maar past het niet binnen de normale functies? Geen nood, spontane zelfuitgewerkte kandidaten altijd welkom! Geef ons een seintje, en dan werken we dit samen uit!

Al overtuigd? Aarzal dan niet en stuur een motivatiebrief en CV naar info@gentsestudentenraad.be.

Twijfel je nog of wil je meer informatie, contacteer ons dan gerust via Facebook, Twitter of mail naar voorzitter@gentsestudentenraad.be!

Bestuurder Onderwijs

Als (tweede) bestuurslid Onderwijs sta je mee in voor het opvolgen van de onderwijs- en onderwijskwaliteitszorgprocessen, -dossiers en -evoluties op binnen de Gentse Studentenraad en de Universiteit Gent. Als mogelijke voorzitter van de Werkgroep Onderwijs bereid je samen met de leden van de werkgroep dossiers voor die te maken hebben met het universitaire onderwijsgebeuren gaande van toetsbeleid over kwaliteitsbewaking, tot bijvoorbeeld toelatingsproeven.

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Sociaal

Het bestuurslid sociaal is de verbindingspersoon tussen de Sociale Raad studentenvertegenwoordigers, de Gentse Studentenraad en de Directie Studentenvoorzieningen. Traditioneel volgt deze persoon het beleid in de studentenresto's, de homes en mobiliteitthema's op, met voldoende vrijheid om eigen projecten op te starten.

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Digitalisering

Het bestuurslid Digitalisering houdt zich zowel op universitair vlak, als intern vlak bezig met alles wat te maken heeft met ICT. Voor de Gentse Studentenraad volgt hij/zij de dossiers gaande van samenwerkingen werken met Onderwijs over de lesopnames en de nieuwe elektronische leeromgeving tot infrastructuur werken zoals de uitrol van de WiFi aan de UGent.
Intern ben je daar naast bezig met het helpen om de (digitale) processen van de Gentse Studentenraad te verbeteren.

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Participatie

De Gentse Studentenraad draagt participatie hoog in het vaandel. Het is dan ook jouw taak om als bestuurder Participatie de contacten met de facultaire studentenraden te onderhouden en hen te helpen met hun eigen dossiers of hun bekend binnen de faculteit. Daarnaast sta je mee in voor de organisatie van de evenementen van de studentenraad (zoals bijvoorbeeld teambuildings).

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder Extern

Bestuurder Extern is de liason officer voor de Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS), de Gentse Associatie Studentenraad (GASt) en Stad Gent. Daarnaast trekt deze persoon nog verscheidende thema’s binnen Universiteit Gent van internationale studenten over vluchtelingenbeleid tot de Ghent University Global Campus (GUGC) in Incheon, Zuid-Korea.

Bekijk het functieprofiel

Bestuurder

Zelf een leuk idee, maar past het niet binnen de normale functies? Geen nood, spontane zelfuitgewerkte kandidaturen altijd welkom! Geef ons een seintje, en dan werken we dit samen uit!

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om beleidsverantwoordelijke in plaats van dagelijks bestuurslid te worden. Beleidsverantwoordelijken houden zich bezig met een bepaald beleidsonderwerp, en werken indien van toepassing samen met het bestuurslid in wiens beleidsdomein het valt. Enkele voorbeelden van vorige beleidsverantwoordelijken vind je hieronder.

Daarnaast is het ook altijd mogelijk om op een ander onderwerp dat je interesseert beleidsverantwoordelijke te worden, als je vragen hebt kan je altijd de voorzitter bereiken.

Beleidsverantwoordelijke Onderwijskwaliteitszorg

Beleidsverantwoordelijke Vlaams Beleid

Beleidsverantwoordelijke Internationalisering