Eerste stemronde rectorverkiezingen

Gentse Studentenraad 22 April 2017

Van 19 april tot 22 april liep de eerste stemronde voor de rectorverkiezingen aan de Universiteit Gent. De Gentse Studentenraad heeft gewapend met een samenvatting van de programma's en met een iPad in de hand studenten opgeroepen om te stemmen. Elke middag kon je ons vinden in een grote resto. Veel studenten, personeelsleden en enkele professoren hebben de programma's doorgenomen en hun stem uitgebracht. Om hen hiervoor te bedanken gaven we ze een Dopper fles met ons logo en de hashtag #ugentkiest op. Als je thuis gestemd hebt en ook nog een Dopper fles wilt, ben je altijd welkom in ons lokaal. Er zijn er nog enkele over!

AVS is ook komen kijken en hun verslag vind je hieronder.

In de tussentijd is de uitslag van de eerste stemronde reeds bekend. Rik en Mieke haalden 58% van de stemmen, Guido en Sarah schaarden 36% van de stemmers achter zich en 6% was onbeslist. Van alle stemgerechtigde studenten heeft 17% hun stem uitgebracht. Van deze studenten waren maar 4% die blanco gestemd hebben. Om dat in iets meer context te plaatsen, bij de verkiezingen voor de studenten in Raad van Bestuur van vorig jaar, was er een opkomst van 27%. Van dit grote aantal waren er echter 28% die onbeslist waren en blanco gestemd hebben. Wij vanuit de Gentse Studentenraad zijn alvast tevreden met de 17% voor een verkiezing die nog nooit eerder open stond voor alle studenten.

Gezien echter geen van beide duo's de vereiste tweederdemeerderheid heeft gehaald wordt er een tweede stemronde georganiseerd. Deze loopt van woensdag 26 april 9u00 tot en met vrijdag 28 april 12u00. Als je nog niet weet voor wie te stemmen, alle informatie over de verkiezingsproceduren, de kandidaten en hun programma vind je terug op ugentkiest.be. Je stem uitbrengen kan op verkiezingen.ugent.be.

Recent nieuws

GSR zoekt IT-medewerker

Mattias Niels

13 November 2023

RvB Stuver gezocht!

Gentse Studentenraad

07 September 2023

Gentse Studentenraad na aanstelling Reuzegommer

Gentse Studentenraad

04 September 2023

Gentsestudentenraad zoekt Cultour Coördinator

Gentse Studentenraad

15 May 2023