Stem nu op jouw studentenvertegenwoordigers!

Dekoloniseer UGent

Dekoloniseer UGent 07 December 2020

De dekolonisatie van het onderwijs laat nog steeds op zich wachten. Het hoger onderwijs zit vast in koloniale eurocentrische denkkaders die kwalitatieve onderwijspraktijken bemoeilijken en veel studenten ontevreden achterlaten. Thema’s als kolonisatie, discriminatie en structureel racisme krijgen niet altijd de nodige aandacht en context.

Daarom sloegen Umoja, de Gentse Studentenraad, Engage en Flux de handen in elkaar en schreven een open brief, gericht aan de Universiteit Gent. Met de open brief geven de auteurs door middel van concrete voorstellen aan wat er moet veranderen aan het beleid aan de Universiteit Gent en hoe dit bereikt kan worden. Een concreet actiepunt van de open brief houdt in om onderzoek en begeleidingstrajecten op te starten binnen de faculteiten naar hoe opleidingen hun onderwijs kunnen dekoloniseren en hen ondersteunen in dit traject.

De brief zelf kan je hieronder lezen. Veel mensen ondertekenden hem reeds. De volledige lijst kan je onderaan de brief vinden. Wil je hem ook ondertekenen? Dat kan via deze link: onderteken de brief hier!

Vragen of opmerkingen mogen gestuurd worden naar dekolonisering@gentsestudentenraad.be

English version below.
Download de open brief
Download the open letter

Recent nieuws

Gezocht: IT medewerker voor leerplatform Studium

Gentse Studentenraad

19 March 2024

Infomoment Student Stemt 2024

Gentse Studentenraad

11 March 2024

GSR zoekt IT-medewerker

Mattias Niels

13 November 2023

RvB Stuver gezocht!

Gentse Studentenraad

07 September 2023